top of page

Преображење Господње 2018. у Чилеју


Прошле недеље мисионарска парохија Светог Николаја Жичког прославила је велики празник Преображења Господа нашега Исуса Христа.

Божанствену литургију која је почела у осам часова, служио је парох Душан Михајловић. Без обзира на рано недељно јутро, на литургији је присуствовао уобичајени број верника.

На својој проповеди, отац Душан је честитао својим верницима овај велики празник, и обратио пажњу на значај догађаја на Фавору. Наиме, после три године своје проповеди међу људима током којих им је показивао своју Божанску силу, Господ Исус Христос је пред страдање на Голготи својим ученицима по први пут показао и своју Божанску природу, како би их укрепио пред искушењима која су им ускоро предстојала. Истовремено, овај чудесни догађај и нама показује предукус оног блаженства које називамо “животом у Христу“ ка коме стреме сви православни хришћани, када ћемо и ми узвикнути као апостол Петар:“Господе, како нам је добро овде бити!“

После заамвоне молитве парох Душан је уз певање тропара и кондака Преображењa освештао грожђе и воћне плодове које су донели парохијани, а након литургије заједничарење је настављено у сали цркве за скромним посним послужењем.

Pravoslavie.cl

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page