top of page

Божићна приредба за децу у Сантјагу де Чиле


У недељу, осмог јануара, на празник Сабора Пресвете Богородице, Божићну радост су имали прилику да осете и многобројни малишани наше парохије.

Одмах после литургије, у црквеној сали одржана је заједничка приредба у којој су учествовала деца наших парохијана разних националности. Уметнички програм организовала је и припремила супруга оца Душана, Елина Михајловић.

Ове године по први пут су музичку подршку приредби обезбедили професионални музичари, гитариста Милан Ненин и флаутисткиња Милица Бајић, а улоге у Божићној бајци су осим малишана играли Андреј Дубењ, Михаил Одески и Андреј Лукјанов, а наратор и водитељ програма је била Елина Михајловић.

Певале и рецитовале су се Божићне песме на српском, руском и шпанском језику, Настја и Коља Крјуков су одсвирали неколико минијатура на клавиру, а нарочиту пажњу изазвала је плесна нумера кореографа у пензији, Татјане Спиридонове, која је без обзира на поодмакле године одплесала мађарски чардаш и публику дигла на ноге.

После одигране представе деци су подељени Божићни пакетићи, а онда је, као и обично, послужен ручак, на коме су послужени разноврсни специјалитети које су припремиле домаћице наше интернационалне парохије.

Фото : Анастасија Малишкина

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page