top of page

Teofanía en la Iglesia Santa Trinidad en Resistencia y Monasterio San Nicolás, en Machagai, Chaco18 јануара по новоме календару а 4 по старом Јулианском, у вечерњим часовима је у манастиру светог Николе у Маћагају, служена света литургија, коју је служио настојатељ манастира јеромонах Никита. По завршетку литургије, после замовне молитве, извршено је велико водо освећење. Верни народ је по завршетку освећења, узео освећену богојављенску воду

и однио својим кућама на благослов.

У главном граду, региона Ћако у Резистенцији, такође је у вечерњим сатима служена празнична литургија, коју је служио протопрезвитер и архијерејски намјесник, за цијелу Аргентину, отац Бранко Станишић. Велику радост и задовољство овогодишњем празнику Богојављења, учињели су својим присуством поред наших верника, и чланови Хеленистичког (Грчког) удружења у граду Ресистенцији. На крају литургије отац Бранко је извршио, велико освећење воде, у присуству верујућег народа, и на крају су сви узели освећену воду и понили својим домовима.

На сами празних Богојављена, извршено је освећење свих просторија у манастиру, а затим и кућа верујућих људи који су изразили жељу и молбу да им се домови освештају.

Бог се јави. Ваистину се јави!

Comentarios


Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page