top of page

Прослава Српске нове године у Сантјагу де Чиле


Као и свих претходних година, тако и ове, у недељу 13 јануара, српска заједница у Сантјагу де Чиле прославила је почетак Српске нове године. На опште задовољство присутних, по први пут је за музички програм била задужена група чилеанских музичара, која је, између осталог, уживо свирала музику Горана Бреговића као и познате мелодије из филмова Емира Кустурице.

Поред великог броја наших исељеника и њихових пријатеља Чилеанаца, у кафеу „Фланерис“ се нашла и група туриста из Србије и Црне Горе, а изненађење вечери је био долазак наше амбасадорке у Аргентини, госпође Јеле Баћовић, која је специјално за ову прилику допутовала у једнодневну посету Чилеу. Она се налазила у пратњи почасног конзула Србије у Чилеу, господина Дамира Солара. Поред госпође Баћовић прославу је увеличао и конзул Руске Федерације, господин Михаил Осипов.

Као и свих претходних година, празник је посетио и старешина парохије Светог Николаја Жичког у Сантјагу де Чиле, јереј Душан Михајловић, који је нашој амбасодорки пожело добродошлицу и пренео благослов и срдачан поздрав епископа Буеносаиреског и Јужно-централноамеричког Кирила.

Након уводне закуске, музика и игра са наших простора понела је све који су дошли да прославе почетак нове године; коло се вијорило, а у њему су били и они који га носе у срцу од малена, као и они који су се у њему нашли по први пут. Славље се у одличном расположењу завршило у раним јутарњим сатима.

Све похвале за одличну организацију и музички програм припадају Горану Накићу, Александру Шателесу и Дејану Петровићу, који су били организатори овогодишњег дочека нове 2019.године!

Pravoslavie.cl

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page