top of page

Прва недеља Великог поста у парохији Светог Николаја Жичког у Сантјагу де Чиле


У недељу, 18.02, после Божанствене литургије, парох Душан Михајловић одслужио је Вечерњу службу са чином праштања.

У својој проповеди о.Душан нагласио је да је узајамно праштање неопходни предуслов за правилан почетак великопосног подвига без кога телесни пост и уздржање неће донети никакве духовне плодове. После проповеди затражио је опроштај од свих присутних, после чега су и они затражили опроштај од њега и једни од других.

У току недеље која је уследила, прва четири дана Великог поста служен је Велики покајни канон Св.Андреја Критског, а у среду и петак, Великопосно јутрење са првим, трећим, шестим, деветим часом и литургијом пређеосвећених дарова, а у петак и канон Св.Теодора Тирона. Све поменуте службе, по већ устаљеној парохијској традицији, служе се у потпуности, без скраћивања.

У Теодорову суботу отац Душан је служио литургију Св.Јована Златоустог, а у недељу Св.Василија Великог, после коje је одслужио свечани чин Победе православља.

Духовну радост многобројних и дугих богослужења на почетку Влеиког поста употпунила су и крштења троје Чилеанаца, Јоане, Марсела и Камиле, који су постали нови чланови наше парохије.

Фото: Елена Лањина, Елена Раскопова, Елина Михајловић

Pravoslavie.cl

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page