top of page

Божићна приредба за децу у парохији Светог владике Николаја у Чилеу

У суботу, 13. јануара, у парохијској сали цркве Рођења Пресвете Богородице Антиохијског Патријархата, одржана је Божићна приредба за децу коју су отворили парох цркве Франциско Салвадор и старешина парохије Светог Николаја Српског, јереј Душан Михајловић.

Организатор ове манифестације већ по устаљеној традицији била је попадија Елина Михајловић. Празничном концерту претходио је месец интензивних припрема – писање сценарија, пробе са малим и одраслим учесницима програма, избор музичке пратње, припрема певачких и плесних нумера, као и израда сценских костима. Сви учесници су се озбиљно припремали за наступ како би публици била показана незаборавна, јарка и весела, али истовремено озбиљна и дубока сценска представа која је за основу имала јеванђелску историју о рођењу Богомладенца Христа.

У току представе публика је имала прилику да чује руске народне песме «Рождество Христово, Анђео је долетео» и «Ова светла ноћ», традиционалне Божићне песме на шпанском «Тиха ноћ» и «Божић», као и песму Светог владике Николаја «Анђели певају» у пратњи Милана Ненина, који је иначе био задужен за музичку позадину представе.

На крају представе деци су подељени Божићни поклони, а сви присутни су позвани да се окупе ради заједничке фотографије.

Фото и видео: Елена Ланина

Pravoslavie.cl

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page