Buscar
  • iglesiaortodoxaser

Прослава празника Рођења Пресвете Богородице (по новом календару) у Сантјаго де Чилеу


У недељу, 08. септембра, Антиохијска црква у Чилеу прославила је празник Рођења Пресвете Богородице.

У цркви Антиохијског патријархата која је посвећена овом великом празнику Божанственом литургијом је начелствовао Његово Високопреосвештенство Сергије, митрополит чилеански и перуански. Саслуживали су му: старешина парохије, јереј Франциско Салвадор, протојереј Сантјаго Агилар, као и старешина парохије Светог Николаја Жичког која већ више од седам година делује у овој цркви, јереј Душан Михајловић. Богослужењу је присуствовао велики број чланова парохије Рођења Пресвете Богородице, као и гости из српске и других православних заједница Антиохијског патријархата. Попадија Елина Михајловић са још неколико чланова наше парохије певала је за певницом, помажући својим гласовима хор братске парохије. Служба је била на шпанском језику, а Оче наш је изговорен или отпеван још и на арапском, јерменском и црквенословенском језику.

На крају литургије, после поздравног говора и честитки које је митрополит Сергије упутио својим верницима, одржан је мали концерт мушког професионалног хора из Сантјага де Чиле, који је представио публици дела руских композитора Бортњанског, Рахмањинова, и других. Концерт је завршен заједничким наступом гостујућег и црквеног хора, који су извели познату песму „Агни парфене“ на шпанском језику.

По завршетку концерта, празник је настављен у парохијској сали, где је одржан свечани ручак са јелима арапске традиционалне кухиње. Као специјални гост прославе наступио је руски фолклорни ансамбл "Малинка".

Pravoslavie.cl


0 vistas

Sede de la Diócesis: Catedral de la Natividad de la Virgen

calle 15 de Noviembre de 1889 - N° 1536

(1130) Ciudad Autónoma de Buenos Aires, Argentina

Teléfono: +54-11-4304-1211

e-mail: spc.buenosaires@gmail.com

www.iglesiaortodoxaserbiasca.org